title

Santa Claus is coming to town!


spacer

Over Sinterklaas

Sinterklaas Avond is een van oorsprong Nederlands/Belgisch feest ter ere van de verjaardag van Sint Nicolaas (afgekort tot Sinterklaas), een Spaanse bisschop die bekend stond als een groot kindervriend, en die heilig werd verklaard. Daarom wordt Sinterklaas ook wel de Goedheiligman genoemd.

Sinterklaas arriveert ieder jaar in November, een week voor de eerste zondag van de Advent. Hij komt aan per boot vanuit Spanje waar hij woont, samen met zijn witte paard en zijn helpers uit Afrika, de Zwarte Pieten. De Zwarte Pieten strooien snoep voor de kinderen die op de kade of op het marktplein op Sinterklaas staan te wachten. Vervolgens maakt Sinterklaas een rijtoer door de stad of het dorp, op zijn witte paard.

In de weken die volgen, mogen de kinderen 's-avonds voordat zij naar bed gaan, hun schoen zetten onder de schoorsteen. Als ze zoet zijn geweest, vinden ze de volgende ochtend snoep in hun schoen. Zwarte Piet is dan namelijk gedurende de nacht door de schoorsteen geklommen om de schoen met snoep te vullen. Er wordt gezegd, dat Zwarte Piet zo zwart ziet, omdat hij door schoorstenen klimt.

Op de avond van 5 December bellen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten aan de deur om cadeautjes af te geven voor de kinderen. Echter, alleen de zoete kinderen krijgen cadeautjes, de stoute kinderen worden gepakt door de Zwarte Pieten en meegenomen naar Spanje, wanneer Sinterklaas op 6 December weer vertrekt. De stoute kinderen moeten in Spanje bij Sinterklaas blijven tot het volgende jaar, dan worden zij teruggebracht als zoete kinderen.

Nadat Sinterklaas weer terug is gekeerd naar Spanje, arriveert de Kerstman met zijn rendieren. In Angelsaksische landen zijn Sinterklaas en de Kerstman één en dezelfde persoon: Santa Claus.

spacer

Klik hier

om een Sinterklaas kaart voor jou van Bichon Iris op te halen! Je kunt de kaart op je computer bewaren met een rechter-muis klik.

spacer

Naar Bichon Iris's andere pagina's

Iris's home


spacer

Achtergrond Muziek:
"Little Tiger" gecomponeerd en uitgevoerd door Anita Samsom
Copyright © Anita Samsom Productions 2015

Naar mijn homepage

All content of this website, including graphics and materials for the backgrounds, have been created by Anita Samsom from scratch. Copyright © 2001 - 2017.

www.anitasamsom.com