title

Zalig Dankfeest 2017 voor jou!


Give thanks with a grateful heart,
Give thanks to the Holy One,
Give thanks because He's given Jesus Christ His Son.

And now let the weak say: I am strong,
Let the poor say: I am rich
because of what the Lord has done for us.

spacer

Dankdag voor het Gewas

De Amerikaanse feestdag Thanksgiving, jaarlijks gevierd op de 4e donderdag in November, is afgeleid van de oude christelijke feestdag Dankdag voor het Gewas, die werd gevierd op de dag van de laatste oogst van het jaar. Kenmerkend voor de viering van Thanksgiving zijn symbolen van de oogst zoals haver en pompoenen, en de kleuren bruin en allerlei tinten oranje. In Amerika eet men Kalkoen met Thanksgiving, tevens is Thanksgiving een feestdag waarop niet alleen gedankt wordt voor God's goede gaven, maar ook voor de bekering van de Indianen tot het christendom en de vrede die werd gesloten tussen Indianen en kolonisten. Veren (van de Indianen) en pelgrim hoedjes (van de kolonisten) zijn daarom eveneens tekens van Thanksgiving.

spacer

Klik hier

om een Dankfeest kaart voor jou van Bichon Iris op te halen! Je kunt de kaart op je computer bewaren met een rechter-muis klik.

spacer

Naar Bichon Iris's andere pagina's

Iris's home


spacer

Achtergrond Muziek:
"Give Thanks" uitgevoerd door Anita Samsom
Copyright © Anita Samsom Productions 2016

Naar mijn homepage

All content of this website, including graphics and materials for the backgrounds, have been created by Anita Samsom from scratch. Copyright © 2001 - 2017.

www.anitasamsom.com